Koken


Koken, bakken, stomen, grillen en braden: met een goede pan een fluitje van een
cent. Bij Kookwereld Goes vind je alle pannen die je nodig hebt voor een heerlijke
maaltijd. In ons assortiment hebben we koekenpannen met antikleef-laag of
keramische laag, van roestvrij staal of van gietijzer. Een perfecte biefstuk bereiden
of een simpel eitje bakken: voor ieder gerecht en ieder gebruik bestaat er een
geschikte pan. Wat dacht je van een heerlijke stoofschotel, klaargemaakt in een
prachtige braadpan van Berndes of Relance.


AMT Gastroguss


AMT is een relatief jonge producent, sinds 1995 maken zij in Schalksmuhle Duitsland
met circa 400 mensen een eenvoudig maar hoogwaardig assortiment pannen.
Met name dit hoogwaardige aspect wordt onderschreven door 49 internationale
kookteams die gekozen hebben voor AMT. Daarnaast is AMT zich bewust van haar
omgeving. De producten van AMT zijn dan ook energiezuinig en recyclebaar. De
afkorting AMT staat voor Alu Metall Techniek, dit is de specialiteit. Ze maken ook
andere producten van aluminium voor onder andere de Duitse spoorwegen en ook
voor de duitse auto-industrie.


Fissler


Al vele jaren staat Fissler GmbH garant voor hoogwaardig kookgereedschap dat
uitblinkt door het precieze vakmanschap, de hoge gebruikswaarde en stijlvolle,
doordachte ontwerpen “Made in Germany”. Alle producten maken uw werk in de
keuken makkelijker en vergroten uw plezier in het koken.

Een bedrijf met traditie
Het bedrijf werd in 1845 door Carl Philipp Fissler opgericht en kan bogen op
een succesvolle geschiedenis van meer dan 170 jaar. Het succes van ons bedrijf
stoelt op drie pijlers: ervaring die is opgedaan door de verschillende generaties,
technologische kennis, perfecte productie en zeer veel innovatiekracht.
Maar het allerbelangrijkst zijn onze producten, waarvan we de functie en het
ontwerp voortdurend aanpassen aan de behoeftes van onze consumenten, om zo
goed mogelijk te kunnen voldoen aan een heel ruim eisenpakket.


Relance


Relance is het merk voor hoogwaardige kwaliteit kookgerei en lifestyle producten.
Door ontwerp en productie in eigen handen te houden, kan Relance premium
kwaliteit artikelen bieden tegen prijzen die vaak half zo hoog liggen als die van
A-merken.
Reeds sinds de oprichting in 1972 biedt Relance jaarlijks nieuwe of vernieuwde
producten. Hierbij gebruikt Relance de nieuwste materialen en innovaties op basis
van de huidige groene norm.
Op deze website treft u informatie aan over de Relance collectie. Voor vragen over
deze producten kunt u terecht bij de verkooppunten die tevens op deze website
vermeld staan.


Smeg


Symbolische objecten, iconen die invloed hebben op de omgeving waarin ze staan;
de nieuwe Jaren 50 klein huishoudelijke producten bieden een unieke ervaring en
nemen je terug mee naar de Jaren 50.

De nieuwe klein huishoudelijke apparaten van Smeg - ontworpen in samenwerking
met de architecten Matteo Bazzicalupo en Raffaella Mangiarotti van deepdesign -
zijn echte eyecatchers, ontworpen voor degenen die zich een chef in de keuken
willen wanen. Maar ook voor degenen die zich graag omringen met kleur, design en
bijzonder ontwerp, maar die ook de hoogste prestaties verwachten.

Van broodrooster 2x2 of 2x4 tot waterkokers en van blender tot keukenmachine;
Smeg garandeert uniek design gecombineerd met optimale prestaties.


Big Green Egg


Met de Big Green Egg haal je niet zomaar een houtskoolbarbecue in huis of tuin.
Naast grillen kun je erin bakken, roken, stomen en (slow)koken. Het is niet alleen een
barbecue, maar ook een pizzaoven, rookoven, slowcooker en gewone oven in één.

Kookwereld Goes verkoopt de afgelopen 5 jaar de Big Green Eggs met succes. Met
meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van BGE vertellen we graag waarom dat
groene ei nou zo speciaal is.

Kamado
Om iets te kunnen zeggen over de Big Green Egg is het noodzakelijk om even terug
te gaan in de tijd. De barbecue is namelijk gebaseerd op een Aziatische kleioven
van meer dan 3000 jaar geleden. In Japan werd de zogenoemde Kamado al
eeuwenlang gebruikt toen Amerika na de Tweede Wereldoorlog het land bezette.
Amerikaanse militairen zagen potentie in de kleioven en namen ‘m mee naar
Amerika. Kort daarop ontstond de Kamado als barbecue.

Helaas kwam het idee nog niet echt van de grond. Er zaten serieuze nadelen aan
die het grote succes tegenhielden. De barbecue was te zwaar, brak makkelijk bij
transport en bij te hoge temperaturen scheurde het materiaal.

Ruimteschip
Vanwege het ruimtevaartprogramma werd door NASA veel onderzoek gedaan
naar hittebestendig en lichtgewicht keramiek. Big Green Egg deed als één van de
eersten proeven met de nieuwe keramieksoorten. Het resultaat: een lichtere en
hittebestendige barbecue in de vorm van een groen ei.

Juist dat materiaal maakt de houtskoolbarbecue zo speciaal, zegt onze Het keramiek
zorgt ervoor dat de barbecue lang zijn warmte vasthoudt. Hierdoor is hij zuinig
in gebruik en blijft de temperatuur constant en dat resulteert in lekker gegrilde
producten.

Ook is de BGE bijna tot op de graad nauwkeurig af te stellen tussen de 70 en 375 °C.
Via het thermometertje bovenop het ei kun je aflezen hoe heet het in de barbecue
is. Met de zuurstofschuif onderin regel je de temperatuur. “Er is niets lekkerder dan
buikspek veertien uur lang op 70 °C te laten garen. Door het gesloten systeem blijft
het vlees zijn vocht behouden en krijg je niet van die uitgedroogde stukken vlees.”